“Never stop dreaming”

“Never stop dreaming”

De laatste tijd is er weinig geblogd door mij. Nu heb ik dan toch maar eens de tijd genomen om er eens goed voor te gaan zitten. Het is geen kwestie van “geen inspiratie” maar eerder een kwestie van “geen tijd”. Dat zal ik in dit blog gaan uitleggen.

Ik heb 2017 afgesloten als een méér dan BIJZONDER jaar. Een jaar waar alles ineens op zijn plek viel voor mij en waar ik allerlei mensen heb leren kennen.

Het begint eigenlijk allemaal een aantal jaren geleden. Getrouwd en in een relatie met de nodige downs. We hebben hier samen hard voor geknokt om er toch uit te kunnen komen en durf ook te zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om de relatie te “redden”. Uiteindelijk moet je tóch een keuze maken. Blijf je bij elkaar ten koste van jezelf of kies je juist voor jezelf en durf je een stap in een onzekere wereld te zetten? Deze vraag zal vast herkenbaar zijn bij een aantal mensen. Niet alleen op relatie gebied maar denk bijvoorbeeld ook aan je werk. Waarom doe je dit werk? Voor je inkomen of omdat je er veel voldoening uit haalt?

In onze relatie was mijn kinderwens een groot onderdeel. Na vele jaren van hormoonspuiten, grenzen verleggen, ziekenhuis bezoeken, teleurstelling en uiteindelijk het traject zonder vervulde kinderwens afsluiten was ik moe. Moe van alle inspanningen, mijn eigen grenzen ver te buiten gegaan, (goed bedoelde) opmerkingen van mijn omgeving “een kind is niet zaligmakend….” Ik kwam thuis te zitten door mijn lijf. Mijn lijf gaf het op en halveerde mijn bloeddruk. Waar ik normaal al een lage bloeddruk heb, was deze op het dieptepunt 60/ 45 en kon ik letterlijk de bank niet meer af. Psychisch ging de molen door maar lichamelijk was het op. Ik kon niet anders dan eens mijn leven tegen het licht aan te houden. Waar werd ik gelukkig van? Wat zou mij weer opnieuw energie kunnen geven? Dit gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag…

Tijdens een weekendje weg kwam ik in aanraking met paardencoaching. Dit triggerde mij om me hier in te verdiepen en uiteindelijk de opleiding te volgen. Deze rondde ik in februari 2015 af en startte ik Paard & MenZ. Door de ontwikkelingen die ik daar maakte en de energie die mij dit gaf kwam ik tot de conclusie dat de relatie, zoals hij de laatste jaren was, mij niet meer gelukkig maakten. Na relatietherapie door de jaren heen en vele gesprekken met z’n tweeën besloten we gezamenlijk om uit elkaar te gaan. 2015 staat voor mij dus nog steeds te boek als “kiezen voor mezelf”. Van alles kwam op mijn pad maar met name onzekerheid… Kwam het nog allemaal wel goed met mij? Kon ik mij alleen wel redden? Een huis werd gezocht, het bedrijf gestart en mijn leven zou weer op poten komen. Ook in dat jaar heb ik allerlei ups en downs gekend. Van financiële tegenslagen tot leuke dates tot volop in het werk.

Als ik dan een sprongetje maak naar eind 2016… leer ik daar mijn huidige partner kennen; Gerrit. Een onwijs lieve man, geduldig, twee pootjes in de modder en ook nog eens (naar mijn idee) érg leuk om te zien 😉

Waar we elkaar op de ene avond leerden kennen via Tinder, spraken we de volgende dag af en een aantal dagen later ben ik niet meer bij hem weg gegaan. Inmiddels had ik wel geleerd “als iets goed voelt, waarom wachten? Volg je gevoel!”

Begin 2017 kwam ook de kinderwens weer ter sprake. Waar ik ineens 3 “bonus-dochters” had stond mijn kinderwens geparkeerd. Gerrit zag hoe ik genoot van het gezinsleven en de meiden om ons heen in de weekenden. Hij opende het gesprek over mijn kinderwens. Door allerlei omstandigheden ben ik volledig afhankelijk van IVF en dit zou ik NOOIT meer doorstaan. Toch kwam het ter sprake… en besloten we een gesprek te plannen in de fertiliteitskliniek te Hengelo. Hier bleek de wachtlijst dusdanig kort, dat we direct de behandelingen in konden gaan. Ook hier gold voor mij weer “volg je gevoel!”

Na een 1,5 maand van spuiten volgde als snel de punctie en terugplaatsing. Deze slaagde direct en de test was positief op Hemelvaartsdag…

Tijdens de vakantie in Turkije met Gerrit en de dames, werd ik ten huwelijk gevraagd. Ook zoiets wat ik NOOIT meer zou doen 😉 . Het gezin is voor mij heel belangrijk en ik vond het dan ook belangrijk dat als “junior” geboren werd, dit binnen één gezinnetje zou zijn. De bruiloft werd gepland, familieleden uitgenodigd en de jurk gekocht.

We wilden graag symbolisch op onze kennismakingsdag trouwen dus werd 28-12-2017 gekozen. Ons 1 jarig jubileum…

Inmiddels is het 9 januari en ben ik bijna 2 weekjes getrouwd met de liefste man die ik mij kan wensen. Midden in mijn verlof heb ik nog 2,5 week te gaan voordat onze “junior” geboren gaat worden. We weten inmiddels dat het een klein kereltje gaat worden.

Ik kijk dus terug op een méér dan bijzonder 2017. Heel veel puzzelstukjes zijn op zijn plek gevallen. Door alle ups en downs van de afgelopen jaren ben ik sterker geworden. Ik heb harde lessen gehad maar ook veel mooie dingen gezien. Geleerd om geduld te hebben (niet mijn sterkste kant 😉 ), open te staan voor de mening en gedachten van anderen, hulp te accepteren van anderen (ik hoef niet ALLES zélf te kunnen), bij tegenslagen niet meteen bij de pakken neer te gaan zitten en vooral te genieten van zaken die op mijn pad komen. Ook al is het een tegenslag, het komt vaak niet voor niets. Hoe vreemd dit ook klinkt.

Ik besef natuurlijk ook ENORM dat dit een wel heel erg rooskleurig verhaal is en dat niet iedereen zijn leven zo ervaart of kan zien. Niet alle details zijn natuurlijk beschreven maar de kern voor mij is: “Never stop dreaming”. Durf te gaan voor dat waar je van droomt. Durf te gaan voor dat wat je energie geeft en gelukkig maakt. Durf te gaan voor je eigen geluk! Hoe jouw pad gaat worden, is jouw keuze. Het kan een lange weg zijn maar je kan ook meerdere kleine stapjes zetten. De keuze is ALTIJD aan jou!

Ons jaar hebben we afgesloten met de zin: “Never stop dreaming” en is terug te vinden in ons leven. Op de fotowand in onze woonkamer, op de lakentjes van Junior en zelfs in onze trouwringen. Dit om onszelf te herinneren aan ons bijzondere jaar. Durf je gevoel te volgen, durf keuzes te maken.

 

 

 

Wij wensen jullie enorm veel succes bij het maken van jullie keuzes… Uiteindelijk pak je je eigen leven weer in je eigen handen en zal je zien dat (op termijn) ook jij terug kan kijken op een bijzonder jaar. Wat wordt dan jouw spreuk?