Basistraining “persoonlijk leiderschap”

Bij Paard en Men geloven wij dat leiderschap niet afgedwongen kan worden. Leiderschap is een titel. Eentje met veel verantwoordelijkheid. Maar… wie volgt jou? En is dit vanwege jouw titel of om wie jij bent als mens?  Leiderschap is te ontwikkelen. Waar begin je dan?

Persoonlijk leiderschap en formeel leiderschap

Als wij over leiderschap spreken, wordt dit door iedereen vaak en snel geassocieerd met management en leiderschapsfuncties. Dat is ook heel erg logisch, want de essentie van deze functies is leiding geven. Deze vorm van leiderschap is formeel leiderschap. Een formeel leider heeft formeel de bevoegdheid en verantwoordelijkheid om leiding te geven. Wellicht ben jij een formeel leider en geef jij in het dagelijks leven leiding aan een groep mensen.

Maar los van een formele leider, geef je jezelf ook leiding. Er bestaat dus ook een interne leider. Die je vertelt, wat je moet doen: hoe laat sta je op, hoe laat ga je naar je werk, waar je wel en niet betrokken bij wilt zijn, welke partner je wilt etc. Dagelijks wordt onze interne leider frequent geraadpleegd.

Wij zijn en worden betrokken in zeer veel situaties waarin je zelf je leider bent of zou moeten zijn.
Als je naar je dagelijks leven kijkt, en dat aandachtig observeert zal je merken dat je vaak geleefd wordt in plaats van dat je jezelf leidt. In je omgeving gebeurt iets en dat beïnvloed je en je reageert erop. Het is een reactie op een gebeurtenis. Het is reactief en niet proactief. Maar het kan ook anders. Je hoeft je niet te laten beïnvloeden door wat er in je omgeving gebeurt, maar je kunt je eigen koers varen. Je kunt een proactieve attitude ontwikkelen en worden wie jij daadwerkelijk bent.

Vaak reageren we op een situatie of gebeurtenis, terwijl we achteraf pas door hebben dat we eigenlijk anders willen hadden reageren. Iemand met veel persoonlijk leiderschap is in staat om op dat moment op een manier te reageren die het beste past. Gelukkig kan iedereen persoonlijk leiderschap leren

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die graag evenwichtig in het leven wil staan, optimaal wil presteren en effectief wil communiceren met zijn/ haar team.

Wat houdt de training in? 

Gedurende 9 weken zijn er 5 bijeenkomsten. De eerste en de laatste bijeenkomst zijn in groepsverband met de medecursisten. De tussenliggende 3 bijeenkomsten zijn individueel en op maat. Deze worden met de cursist ingepland en zullen om de week plaatsvinden.

De groepsbijeenkomsten zijn op maandagen van 13.00 tot 17.00 uur. De individuele sessies vinden om de week plaats en zullen op maandag of woensdagochtend ingepland worden. Deze individuele sessies duren 1,5 uur.

Tijdens de training maakt u gebruik van een werkboek. In dit werkboek staan de opdrachten en het huiswerk beschreven. De studiebelasting bedraagt 12,5 uur op onze locatie “de Derkjeshoeve” in Nijverdal. Het geleerde dient in de praktijk gebracht te worden op de werkvloer. Hiervoor is ook gemiddeld een studiebelasting van 12,5 uur gerekend.

Wat levert deze training u op? 

  • U oefent positief invloed uit op uw omgeving/ team
  • U kan gericht feedback geven aan uw team
  • U (h)erkent uw valkuilen en kwaliteiten

De kosten?

Voor 429,- (ex BTW) is deze training te volgen. Wilt u met een team leidinggevenden deelnemen aan deze training, informeer dan even naar de mogelijkheden.

Na afloop is er een certificaat van deelname.

Recensies van de voorgaande training: 

Lizet: Door de inzet van de paarden werd mij helder hoe ik (non) verbaal communiceer met collega’s. Door deze bewustwording kon ik mijn eigen gedrag aanpassen wat weer direct effect had op de werkvloer met mijn team. Een interessante training die direct zijn vruchten afwerpt!

Martijn: In eerste instantie was ik licht sceptisch over deze training. Ik neem mijn woorden terug. Door de enthousiaste en betrokken begeleiding van Sylvia heb ik enorme stappen kunnen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling! De paarden spiegelen je gedrag t.o.v. de ander. Door dit in de groep én individueel te bespreken onder begeleiding van Sylvia, boek je direct resultaat. Kortom; een absolute aanrader!